Kärt barn har många namn

Egentligen kan man kalla den här bloggen Ketchupeffekten, för ibland kommer ingenting och så en dag så kommer det massor.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

30nånting tvåbarnsmamma till Barnet (2010) och Bebisen (2013). Jobbar med kommunikation och gillar Berlin och att bada. Bland annat. Finns på Twitter och Instagram @annarosv

onsdag, augusti 23, 2006

digitaltv

I går fick vi digitaltv via box i stället för kabel. Det som är bra är att vi nu kan få digitaltv, snabbare bredband och ip-telefoni (men hyresvärden berättade inte det här i tid så för en månad sedan bad vi oss på telefon och bredband för ett ett år till, tack!). Just nu är jag mest irriterad. I hyran ingår nu en digitalbox och 10 kanaler. Flera av de kanaler vi har tidigare försvinner (som TCM, Animalplanet, Discovery, Viasat Sport1+2) i stället får vi några nya sportkanaler (för man väljer paktet och vi vill ha en sportkanal och då måste vi ta fyra till och inga dokumentärkanaler). Dessutom har vi nu bara en tv som funkar (eftersom vi bara får en box). Vi måste alltså höra av oss till kabeltvföretaget och teckna avtal för att få en box till.

Och sedan det största i-landsproblemet av dem alla: det tar 100 år att byta kanal på en digitalbox. Jag är van att kunna kolla på flera program på flera kanaler samtidigt. Jag kollar lite på en, byter snabbt, kollar lite på det andra, byter tillbaka och så vidare. Men med digitalbox så går det inte eftersom det tar sådan tid. I går skulle jag försöka se både Desperate housewives och Nya rum (med massa halvkändisar från Örebro), men det gick inte. Tur att det finns svt.se som lägger upp programmen på internet i efterhand.